VIDEO Imagini cu o femelă râs şi doi pui, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Putna-Vrancea

Secvențele video au fost surprinse de camerele video pe 13 ianuarie și au fost postate vineri seară, 28 ianuarie, pe pagina de Facebook a Regiei Autonome a Pădurilor Romsilva, alături de câteva explicaţii ale specialiştilor din această instituţie.

„Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de râs de pe continentul nostru. Femelele râs nasc 2 până la 4 pui, care rămân în grija mamei până doi ani când devin maturi. Râşii se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate, putând face salturi mari. Au auzul şi mirosul foarte fin şi au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare. Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condiţiile de hrană, adăpost şi linişte”, se arată în postarea Romsilva, a relatat news.ro

Parcul Natural Putna-Vrancea se întinde pe o suprafaţă de 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri și are drept scop protecţia şi conservarea unor ansambluri peisagistice. De asemenea, se oferă publicului posibilităţi de recreere şi turism şi se încurajează activităţile ştiinţifice şi educaţionale.

În Parcul Natural Putna-Vrancea se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.


https://ift.tt/3u6PX1V

Comentarii